Αρχική » Παρουσιάσεις Διπλωματικών Εργασιών » Ηλεκτρονική Κατάθεση Διπλωματικών Εργασιών στο Ψηφιακό Αποθετήριο «Πέργαμος»

Ηλεκτρονική Κατάθεση Διπλωματικών Εργασιών στο Ψηφιακό Αποθετήριο «Πέργαμος»

Μετά από απόφαση της Συγκλήτου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (22ας-9-2016 / Αρ. Κεντρικού Πρ: 1617006790 και 29ης-11-2016 / Αρ. Κεντρικού Πρ.: 1617011856), απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση των σπουδών των Μεταπτυχιακών Φοιτητών είναι η κατάθεση της Διπλωματικής Εργασίας στο Ψηφιακό Αποθετήριο «Πέργαμος» του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η διαδικασία της κατάθεσης, καθώς και τα απαραίτητα έγγραφα, περιλαμβάνονται στη σελίδα «Χρήσιμα Έγγραφα» της ιστοσελίδας του ΠΜΣ Βιοπληροφορική.  Η διαδικασία κατάθεσης στο αποθετήριο για τους Μεταπτυχιακούς Φοιτητές των προγραμμάτων του Τμήματος Βιολογίας περιγράφεται παρακάτω:

Βήμα 1ο: Ο/Η φοιτητής/τρια* προκειμένου να έχει δυνατότητα να καταχωρήσει την εργασία του στο ψηφιακό αποθετήριο «Πέργαμος», δημιουργεί υποχρεωτικά έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο ΕΚΠΑ (εφόσον δεν έχει ήδη). Η δημιουργία λογαριασμού γίνεται μέσω του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου (ΚΛΕΙΔΙ) του ΕΚΠΑ http://www.noc.uoa.gr/.

Βήμα 2ο: Ο/Η φοιτητής/τρια* κατεβάζει από την ιστοσελίδα του Τμήματος Βιολογίας ή προμηθεύεται κατευθείαν από τη Γραμματεία δύο αντίτυπα του εντύπου καταχώρησης εργασιών στο ψηφιακό αποθετήριο «Πέργαμος».   Στο εν λόγω έντυπο περιλαμβάνονται: α) η βεβαίωση έγκρισης της εργασίας ή της διδακτορικής διατριβής (υπογράφεται από τη Γραμματεία), β) η υπεύθυνη δήλωση κατάθεσης του συγγραφέα με την οποία παραχωρεί στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης (ΒΚΠ) τη μη αποκλειστική άδεια διάθεσης της εγκριθείσας εργασίας (υπογράφεται από τον/την φοιτητή/τρια) και γ) η βεβαίωση μη οφειλής βιβλίων και επιτυχούς καταχώρησης τηςεργασίας στο ψηφιακό αποθετήριο «Πέργαμος» (υπογράφεται από τη Βιβλιοθήκη).

Βήμα 3ο: Ο/Η φοιτητής/τρια* καταθέτει υποχρεωτικά την εργασία στο Ψηφιακό Αποθετήριο «Πέργαμος» (pergamos.lib.uoa.gr) ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες και ενημερώνεται με email για την πορεία κατάθεσης της εργασίας του/της. Σε περίπτωση διαπίστωσης λαθών λαμβάνει σχετικό μήνυμα, διορθώνει ή συμπληρώνει τα προβλεπόμενα στοιχεία και επαναλαμβάνει την καταχώρηση.

Βήμα 4ο: Ο/Η φοιτητής/τρια* προσέρχεται στη Βιβλιοθήκη φέροντας μαζί του/της τα δυο αντίτυπα του εντύπου καταχώρησης, προκειμένου η Βιβλιοθήκη να πιστοποιήσει και να εγκρίνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας και να υπογράψει τη βεβαίωση μη οφειλής βιβλίων και επιτυχούς καταχώρησης της εργασίας.

Βήμα 5ο: Ο/Η φοιτητής/τρια* παραλαμβάνει από τη Βιβλιοθήκη το ένα εκ των δυο παραπάνω αντιτύπων και το προσκομίζει στη Γραμματεία για να προχωρήσει η διαδικασία καθομολόγησής του.

Ο/Η φοιτητής/τρια* ΔΕΝ οφείλει να καταθέσει έντυπο αντίγραφο της εργασίας του στη Βιβλιοθήκη της Σχολής Θετικών Επιστημών.